Organitzadors

Properament, en aquesta pàgina podreu visualitzar el perfil de tots els organitzadors i coordinadors del curs "Obrint la Ciència: com construir ponts entre investigació i societat" per a cada seu: Barcelona, Girona i Palma de Mallorca.

Organitzador d’Obra Social “la Caixa” (Cosmocaixa, Barcelona):

Guillermo Santamaría Pampliega és Programador d’Activitats de Divulgació Científica a Fundació “la Caixa”, on porta 5 anys com a part del Departament de Ciència, Recerca i Medi Ambient. Abans d’això, va treballar 3 anys com redactor científic al programa Redes (TVE) i durant tots aquests anys ha dut a terme diferents treballs com a Comunicador Científic freelance. Encara abans, va llicenciar-se en Bioquímica i va obtenir el títol de Máster en Comunicació Científica de la UPF; també va fer estudis de post-grau en Biologia Molecular, Psicobiologia i Història de la Ciència. Se’l pot trobar a Linkedin amb el seu nom, i a twitter com a @cienciaxlibre.

Coordinadors de la seu de Barcelona:

Teresa Escalas és doctora en Ciències Químiques a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) a l'any 1993 i professora titular de la UAB. Ha estat col·laboradora permanent de la secció "Ciència i Tecnologia" de La Vanguardia: 1993-1996, revista Ciència i Vida 1998, programa "Bojos per la Ciència" radi Estel 1999 a 2001. És Autora de llibres de text en diverses editorials com Casals, Santillana i Vicens Vives. Actualment és membre del Consell Català de Comunicació Científica (C-4), l'Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC), membre de la Xarxa Europea ESCW - ESConet de formació en comunicació científica. A nivell acadèmic, es membre de l'Institut de Ciència i Tecnologia Ambiental UAB (ICTA), al Centre de Recerca Educativa en Ciències i Matemàtiques de l'UAB (CRECIM). També es membre del "grup de recerca de qualitat" TIRE i del grup de tecnologies informàtiques i investigació educativa. És assessora de la web de Recerca en Acció i coordinadora a nivell estatal del projecte europeu "Young people within the building of a European knowledge-based society" impulsat per la Presidència Francesa des de l'any 2007.

Isabel Ruiz-Mallén és doctora en Ciències Ambientals per l'Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals de la Universitat Autònoma de Barcelona (ICTA-UAB). És postdoc del Laboratori d'Etnoecologia (http://icta.uab.cat/Etnoecologia/mission.php) en el projecte europeu COMBIOSERVE (www.combioserve.org) analitzant la capacitat d'adaptació al canvi ambiental global de poblacions rurals i indígenes de Brasil, Bolivia i Mèxic. També col·labora a l'ODC en estudis en percepció de la ciència, educació ambiental i avaluació d'estratègies de comunicació científica, que han estat publicats en revistes internacionals (Science Communication, Environmental Education Research, International Journal of Science Education).

Coordinadors de la seu de Palma de Mallorca:

Claudio Mirasso és Doctor en Ciències Físiques per la Universitat de la Plata, Argentina. En l'actualitat és Catedràtic de Física de la Universitat de les Illes Balears i investigador  de l'Institut de Física Interdisciplinària i Sistemes Complexos (IFISC). Ha publicat més de 140 articles de recerca en revistes internacionals, ha estat coordinador de dos projectes europeus i investigador principal de projectes nacionals i internacionals. Els seus temes de recerca se centren en els sistemes complexos, en particular la dinàmica i aplicacions dels làsers de semiconductor i els sistemes neuronals. Compagina la seva activitat investigadora amb la divulgació científica, sent responsable de l'àrea de divulgació i cultura científica del IFISC. Ha participat al programa "Balears fa Ciència" de IB3 ràdio, ha escrit articles de divulgació, ha participat en fires i setmanes de la ciència de Balears i ha donat conferències de divulgació en instituts d’ensenyament secundari i en la Universitat Oberta per a Majors (UIB).

Rosa María Rodríguez és historiadora de l'Art, amb estudis de Màster en “Art Actual” per la Universitat de Barcelona, especialitzada en les interseccions entre Art, Ciència i Tecnologia. També és titulada en Direcció i gestió d'organitzacions artístiques i culturals i experta universitària en Divulgació i Cultura Científica per la universitat d'Oviedo. Ha desenvolupat la seva activitat com a gestora cultural i del patrimoni històric i artístic en diferents organismes públics de les Illes Balears. Durant els últims anys ha treballat com a agent de Cultura Científica, participant en nombrosos projectes de comunicació i foment de la cultura científica. Actualment coordina la Unitat de Cultura Científica de la Delegació del CSIC en les Illes Balears.

Coordinadors de la seu de Girona:

Miquel Duran es professor de Química a la Universitat de Girona i investigador a l'Institut de Química Computacional i Catàlisis. Més enllà de la investigació, dedica atenció especial a la utilització intel·ligent de les tecnologies de la informació i comunicació, i de les eines de la Web 2.0 en l'àmbit universitari i de la comunicació científica. És membre de la càtedra de Cultura Científica i Comunicació Digital de la UdG. 

Pep Anton Vieta es llicenciat en Química per la Universitat de Girona, actualment desenvolupant la tesi doctoral en l'àmbit de la química computacional a l'Institut de Química Computacional (IQC) de la UdG i la comunicació científica, dins la Càtedra de Cultura Científica i Comunicació Digital (C4D) de la UdG.

Sílvia Simon és professora del Departament de Química de la Universitat de Girona, concretament de l’àrea de Química Física, i investigadora a l’Institut de Química Computacional i Catàlisis. Actualment dirigeix la Càtedra de Cultura Científica i Comunicació Digital de la UdG.

No hay comentarios:

Publicar un comentario