Jornada 1 - Barcelona (Cosmocaixa)

Acta de la Jornada 1

El programa de la jornada, la qual es realitzarà al Cosmocaixa de Barcelona (carrer d'Isaac Newton, 26) el dia 1 de març de 2013 i comptarà amb l'assistència del Dr. Vincent Reillon, Agregat per la Ciència i la Tecnologia de l'Ambaixada Francesa; del Sr. Ignasi López, Subdirector de l'Àrea de Ciència, Investigació i Medi Ambient; de la Dra. Pilar Dellunde, Vicerectora de Recerca de la UAB; i del Dr. Jordi Deulofeu, Cap del Departament de Didàctica de les Matemàtiques i de les Ciències Experimentals de la UAB, és el següent: 

9:30 - 10h: Presentació del curs, presentació dels participants. 
Responsables: Guillermo Santamaría (Cosmocaixa) i Isabel Ruiz-Mallén (ICTA - UAB). 
Vídeo de la presentació.

10 - 11h: Grans línies en la divulgació científica. Horizon 2020. Responsible Research & Innovation (RRI). 
Responsable: Aïda Díaz (AGAUR). 
Presentació en PDF
Vídeo de la ponència: Part 1 i Part 2.

11 - 11:30h: Descans.

11:30 - 12:30h: Aprenentatges comuns: Participació de la societat en la investigació. 
Responsables: Guillermo Santamaría (Cosmocaixa) i Isabel Ruiz-Mallén (ICTA - UAB). 
Resumen:
Esta clase brindará elementos teóricos y prácticos para hacer realidad el diálogo entre ciencia-tecnología y sociedad con el fin de promover una imagen de la ciencia más cercana, la vocación científica entre los jóvenes y la participación ciudadana en el debate científico, a través de la experiencia del Observatorio de la Difusión de la Ciencia de la UAB en proyectos participativos de divulgación científica.
Objetivos:
- Mostrar experiencias y aprendizajes de actividades participativas de comunicación y divulgación científica
- Ofrecer herramientas para la evaluación de dichas actividades con el fin de mejorar su impacto
- Facilitar la reflexión y el intercambio de ideas entre los estudiantes para la elaboración de propuestas de divulgación científica basadas en el diálogo y aprendizaje mútuo entre investigadores y sociedad.

Document PDF de la presentació.
Vídeo de la ponència: Part 1 i Part 2.

12:30 - 13:30h: Xafarderies: què, com i qui en divulgació científica? 
Responsables: Pau Senra (KdV) i M.Teresa Escalas (UAB). 
Resum
La Teresa i el Pau estem contents de comptar amb vosaltres per la nostra xerrada del curs  “Xafarderies: què, com i qui en divulgació científica?”. Ens agradaria que fos un intercanvi d'impressions entre els assistents, com a mínim entre aquells que hagueu pogut llegir o repassar la documentació que us oferim i podeu preparar alguna nota breu / comentari  per aquells punts que tractarem durant la xerrada, us invitem a estar en desacord, rebatre, matisar, qüestionar, aplaudir...  des de la pròpia experiència o la pròpia intuïció. Us plantegem una hora intensa i potser encesa, ordenada però esperem que gens neutre, amb els següents punts: Xafarderia un mal o una necessitat, quins projectes volem, per a qui els fem, què els podem exigir, com els podem fer possibles, amb qui els fem, com ens afecten, per què els hem de fer, com ens hi posem, què no ens podem deixar mai. Així doncs, us invitem a dedicar una estona abans de venir al curs per reflexionar sobre les  preguntes i poder exposar conjuntament les pròpies visions i anècdotes amb la màxima disposició a canviar i enriquir-se amb noves aportacions. En definitiva a créixer col·lectivament i com a col·lectiu.
Document PDF de la presentació (document E en PDF). 
Frases sobre l'evolució de la divulgació
Vídeo de la ponència: Part 1 i Part 2. 

15 - 17:30h: Creació de grups de treball, assignació de tutors i primer plantejament del projecte. 
Responsables: M.Teresa Escalas (UAB) i Isabel Ruiz-Mallén (ICTA - UAB). 

No hay comentarios:

Publicar un comentario