Classe magistral 5 - Barcelona (UAB)

El programa de la classe magistral, la qual es realitzarà al Seminari de Màster de la Facultat de Ciències de l'Educació de la UAB el dia 19 d'abril de 2013, és el següent:

18 - 20h: Projectes innovadors i noves empreses en la divulgació científica

Responsable: Raúl Torán. 
Resumen:
En este curso se tratará el concepto de proyectos innovadores en la divulgación científica y se darán ejemplos de nuevas empresas surgidas en este campo, como posible salida laboral. Se analizarán diversos ejemplos prácticos de proyectos innovadores, de cómo surgió la idea, de cómo se buscó la financiación y cómo se desarrolló. Además se indicará las nuevas líneas en este campo, como micromecenazgo, financiación privada y pública para poder llevar a cabo estos proyectos. 
Objetivos:
- Mostrar ejemplos detallados de proyectos innovadores de divulgación científica.
- Explicar cómo nace y de desarrolla un proyectos innovador en divulgación científica con éxito.
- Mostrar cómo buscar fuentes de financiación para desarrollar estos proyectos, tanto micromecenazgo, hasta financiación privada o pública.

PDF - Presentació de la sessió

Responsable: Irene Lapuente. 
Resum
En aquest curs es presentarà un cas d'empresa de divulgació de la ciència: la Mandarina de Newton S.L. Posarem el nostre focus amb la importància de l'I+D de les empreses i en particular de les empreses de divulgació científica. S'analitzarà la recerca duta a terme per la Mandarina de Newton en temes de participació i hibridació. Es donaran petites nocions de design thinking
Objectius:
- Donar a conèixer l’existència d’entitats privades vinculades a la divulgació i comunicació de la ciència i la tecnologia.
- Donar importància als processos de recerca i innovació en la divulgació i comunicació científica i tecnològica.
- Mostrar eines per generar processos participatius i de co-creació dins de la comunicació i divulgació de la ciència.
- Mostrar resultats híbrids de projectes de divulgació de la ciència, l’art, la tecnologia i el disseny.

PDF - Presentació de la sessió

No hay comentarios:

Publicar un comentario