Classe magistral 4 - Barcelona (UAB)

El programa de la classe magistral, la qual es realitzarà al Seminari de Màster de la Facultat de Ciències de l'Educació de la UAB el dia 12 d'abril de 2013, és el següent: 

18 - 20h: Informar, dialogar, generar idees, escoltar... competències per a la RRI en investigació
Responsables: Rosina Malagrida (PCB) i Christos Zografos (ICTA-UAB). 

Com involucrar la societat en la recerca biomèdica?
Responsable: Rosina Malagrida.
Resum:
En aquest curs es presentaran diferents formats per apropar la recerca biomèdica a la societat i per fomentar la seva participació. Es mostraran portals europeus amb diferents eines com ara experiments virtuals, videojocs educatius, videos, enquestes i jocs de cartes per estimular el debat entorn a aspectes ètics, legals i socials, guies per apropar la recerca a les aules de secundària, així com activitats presencials com ara tallers d’experiments, fires, exposicions o debats. Es reflexionarà sobre l’evolució de la comunicació científica des dels seus inicis fins l’actualitat, en què la Comissió Europea sugereix que hem de desenvolupar la recerca “per a i amb” la societat.
Objectius:
- Introduir l’evolució de la comunicació científica cap a accions participatives, i cap a la “Recerca Responsable” que defineix la CE.
- Donar a conèixer metodologies per disminuir el distanciament existent entre la recerca biomèdica i la societat.
- Facilitar recursos per a l’organització d’activitats que fomentin la participació dels ciutadans en la recerca biomèdica.
- Facilitar recursos educatius per a l’educació a secundària.
Documentació
Per una comunitat científica activista - Rosina Malagrida.
La Ciència, serà per i amb la societat, en el futur? - Rosina Malagrida. 

PDF - Presentació de la sessió

Informar, dialogar, generar ideas, escuchar,... competencias para la RRI en investigación.
Responsable: Christos Zografos.
Resumen:
La sesión pretende contribuir a la generación de capacidades para el desarrollo de propuestas de divulgación científica en el marco de proyectos europeos de investigación a través de la experiencia del proyecto FP7 CLICO.
Objetivos:
- Mostrar las ventajas, y problemáticas, de la creación y consolidación de vínculos. entre los investigadores y ciudadanos que participan en proyectos de investigación a nivel europeo.
- Dar a conocer la dinámica de diálogo, intercambio de ideas y discusión constructiva entre investigadores e investigados de un proyecto europeo.


PDF - Presentació de la sessió

No hay comentarios:

Publicar un comentario